7/12/2013

EL BEC DONA SUPORT A LA CAMPANYA "SALVEM EL CINEMA ALHAMBRA"


El cineclub La Garriga està realitzant una campanya per evitar el tancament del cinema Alhambra, que necessita fer algunes reformes i comprar un projector digital per poder continuar oferint a La Garriga una oferta de cinema complerta, d'entreteniment i de cinema d'autor. El BEC vol posar el seu granet de sorra per salvar aquest cinema que enguany fa 100 anys! I que és la seu principal del cineclub La Garriga. És per aquest motiu que vam anar a la seva plana de micromecenatge http://cinealhambra.com  i hem escollit l'opció "Apadrina una butaca del cinema". Ens fa contents i orgullosos de poder tenir un espai dedicat en aquest cinema històric de Catalunya. I animem a altres cineclubs a fer-ho. Entre tots ho podem aconseguir.


EL CINECLUB LA GARRIGA

El Cineclub La Garriga és una entitat dedicada a la programació d'activitats al voltant del cinema; el 2014 farà 20 anys, i la mostra d'aquest setembre 2013 serà la 15ena.

Si bé no totes les sessions les programem al cinema Alhambra (fem cinema a la fresca als barris o places, també a l'auditori municipal...), l'emblemàtic cinema del nostre poble és el nostre espai preferit per a programar, i sempre hem buscat maneres de col·laborar-hi. Al cap d'anys de col·laboració ambdós entenem que si bé es tracta d'una associació i una entitat privada, ens mouen motivacions i sensibilitats molt afins.

Per aquesta clara afinitat estàvem atents a la situació del cinema, i hem intentat organitzar-nos ràpidament quan hem sabut la nova situació crítica.

El Cineclub és l'impulsor de la campanya, i busquem la sinergia i trobada a tres bandes entre el cinema, l'ajuntament i la societat civil que d'alguna forma representem en aquest cas.

EL CINEMA ALHAMBRA

El 2013 és precisament l'any que el Cinema Alhambra fa 100 anys!
Construït el 1913 (amb una façana modernista) el local acumula cent anys d’història d’oci i cultura a la Garriga. Seu d’orfeons i de mítings polítics, de balls i de teatre, el cinema va inaugurar el Cafè –avui desaparegut– el 1914. Les primeres projeccions daten del 1928.

Dirigit des de finals de la dècada dels 70 per Josep Maria Miró, és un dels pocs cinemes anomenats de poble que queden a Catalunya.

Durant tots aquests anys, en Miró –com se’l coneix familiarment– ofereix cada setmana programacions dobles de qualitat, per a totes les edats, especialitzant-se en el cinema europeu i d’autor, projectant versions originals i cinema català. El públic, coneixedor d’aquesta oferta privilegiada, no és només local, sinó que compta amb la complicitat de molts espectadors de la comarca i rodalies.

No hay comentarios: