5/13/2013

CICLE DE DOCUMENTAL DEL MEDITERRANI

El cineclub participa en l'organització d'aquest cicle de documental.
Aquesta és la programació:
 
Dijous 25 Abril 2013 - 12:41

Del 23 al 26 de maig 2013 – Barcelona
Projeccions a La Sedeta. C/Sicília 321. Entrada Gratuïta

En el marc de la 1a Trobada de cineclubs del mediterrani, la Federació catalana de cineclubs i Sodepau organitzem una mostra de documental amb films de les dues ribes. Les persones convidades a la trobada presentaran els films i dinamitzaran el debat després de la projecció. En el cas dels films catalans tindrem a les realitzadores.

Dijous 23/05/2013
20,30h

Projecció de “Bougafer 33”, Ahmed Baidou, 52 min, Marroc 2010, VOSC

Bougafer 33 és un recorregut en el temps i l’espai que explica la batalla que tingué lloc el 1933 al peu de la muntanya bougafer durant la guerra del Marroc contra la conquista colonial franco-espanyola.

Cinefòrum a carrec d’Aziz Arbai del cineclub Don Quijote de Tanger
Divendres 24/05/2013
19,00h

Projecció de “Algérie tours-detours”, Oriane Brun-Moschetti i Leïla Morouche, 113 min, Algèria, 2007, VOSC

Marxem a Algèria en companyia de René Vautier, cineasta militant, considerat el pare del cinema algerià. Testimoni de la guerra, del naixement de l’edat d’or del cinema d’aquest país, la qual cosa ens permet endinsar-nos en la història per comprendre millor la situació actual del cinema al país.

Cinefòrum a càrrec Rachid Aït Hamouda i Sonia Ahnou Meriem de l’Associació
“Cinéma et memoire” d’Algèria.Dissabte 25/05/2013

17,30h

Projecció de “Investigación personal”, Ula Tabari, 90 min, Palestina, 2002, VOSE

La directora d’aquesta pel.líucla, Ula Tabari actriu i realitzadora de Natzaret, exposa en imatges la vivència íntima de la identitat palestina desde la seva condició de ciutadana israeliana.

Cinefòrum a càrrec de Samir Zoabi de l’associació “Palestinema” de Haifa (Palestina)

20,00h

Projecció de “We are here”, Abdal¬lah Yahya, 52 min, Tunísia, 2011, VOSC

Som aquí, és un documental que descriu la recerca d’uns joves que volen superar la seva fosca realitat per carregar-se d’energia positiva. Des d’un dels barris populars de Tunis, un grup de joves “rapers” vol fer-se sentir.

Cinefòrum a càrrec de Yasmine Haloui del cineclub “Hammamet” (Tunísia)Diumenge 26/05/2013

18,00h

Projecció de “Shahada” Vàries realitzadores, 25 min, España 2011 VOSC.

Un grup de dones catalanes desvetlla el seu procés de conversió a l’Islam i les dificultats i necessitats que acompanyen aquesta decisió. Endinsant-se en aquest procés Shahada proposa una reflexió sobre les paradoxes íntimes i socials que comporten la conversió a l’islam per una dona occidental.

Cinefòrum amb la realitzadora, Daniela Pintao


19.00h

Projecció de “Els Pintors Catalans a Sardenya”, Marco Antonio Pani, 52 min, Catalunya-Itàlia, VOSC

Mai com durant l'any 1400 la influència cultural espanyola, i sobretot catalana, ha marcat tant en tota expressió de la vida a l'illa de Sardenya. Però va ser sobretot en la pintura on aquesta influència va ser determinant, perquè va donar pas a veritables escoles pictòriques locals, totes influïdes per l'art dels pintors arribats de Catalunya i València.

Cinefòrum amb Elisabetta Randaccio
20,30h

Projecció de “In memoriam” de Manuela Antonucci, 27 min. 2011. VO

Sinopsi: Els familiars de les víctimes del terratrèmol, un pare de dol per la pèrdua d’un fill, i milers d’usuaris escampats pel món que recorden als seus éssers estimats absents. Totes aquestes persones comparteixen un destí comú i són protagonistes d’una història que parla d’una memòria especial, que viatja i s’alimenta a “ritme de bit ”. Perquè en el món del 2.0, es pot recordar a qui ja no està amb un sol click.

Cinefòrum amb la realitzadora Manuela Antonucci

No hay comentarios: