5/17/2012

MEMÒRIA DE LES ACTIVITATS 2011


MEMÒRIA DE LES ACTIVITATS DEL BEC DURANT EL 2011

1.            LES SESSIONS CINEMATOGRÀFIQUES

 1.1.      CICLE MIRADES

Enguany hem continuat col·laborant amb la Casa Elizalde en l’organització dels cicles Mirades de cinema documental. Aquesta temporada les sessions han estat dedicades a la música, el que ens ha permès  fer una “mirada” a autors i intèrprets ben diferents i gaudir de bona musica de divers estils i orígens. S’han portat a terme dos cicles de documentals: el primer, els dijous entre el 2 i el 16 de juny i el segon, entre el 20 d’octubre i el 17 de novembre. Ambdós han tingut una notable assistència de públic; tanmateix, no hem aconseguit millorar la presència dels socis. 


1.2 SESSIONS ESPECIALS.
El 21 de maig a les 21,30 va tenir lloc, a l'Espai Jove La Fontana, la sessió de cinema mut musicat en directe. El músic va ser Josep Maria Baldomà i els films muts de Segundo de Chomón. La sessió es va  organitzar amb l'associació Non Stop Barcelona Animació i els materials van ser cedits per la Filmoteca de Catalunya 

2.            SORTIDES A FESTIVALS

 2.1.                 CINEASTES DE GRANOLLERS

D’ençà la celebració del centenari del cinema l’any 1995, una colla de cineastes coordinats per Lambert Botey, i aixoplugats per l’Associació Cultural de Granollers, decideixen realitzar anualment uns curtmetratges a partir d’una temàtica conjunta.

Un grup de becqui@ns varen assistir el mes de febrer a aquesta mostra on una de les sòcies, la Lourdes Feixa, feia de jurat del Premi Miquel Porter i Moix del cineclubisme català. 

2.2.                 ANIMAC. FESTIVAL D’ANIMACIÓ DE LLEIDA

El cap de setmana del 25 al 27 de febrer,.alguns becqui@ns varen assistir un any més a l’ANIMAC, el festival de cinema d’animació que es fa a Lleida.

El festival permet veure una extensa mostra de films animats (com les sessions de “brou” amb un ric contingut de curts) d’arreu del mon, conèixer tendències i innovacions tècniques i participar en xerrades i tallers amb la presència dels propis realitzadors. 

Des de fa un parell d’anys les sessions es celebren a la nova Llotja, el que permet veure les sessions amb més qualitat i gaudir d’un ambient “de festival” gracies tant a les activitats que es desenvolupen en els diversos espais: projeccions paral·leles, tallers, fira ...  com pels afeccionats i professionals que es barregen i intercanvien opinions pels amplis passadissos  

2.3.                 39 FESTIVAL INTERNACIONAL DE HUESCA

Enguany aquesta ha estat la sortida més llarga organitzada pel BEC per que, a diferència d’altres anys, no s’ha pogut assistir al festival Confrontation de Perpignan degut a la coincidència amb les vacances de Pasqua

Un grup de 8 becqui@ns es van embarcar en aquesta excursió de cap de setmana, des del divendres 3 al diumenge 5 de juny, per veure algunes projeccions d’aquest festival que pel seu caràcter “professional” desenvolupa bona part de les seves activitats en dies laborables. Tanmateix, van poder gaudir dels fantàstics films del inclassificable Raoul Servais i escoltar una interessant xerrada de Jose Luis Guerin, artista convidat d’aquesta edició.

A més de conèixer un festival “nou”, la sortida ha permès a aquests becqui@ns descobrir la coqueta ciutat d’Osca que entre sessió i sessió, es van passejar de punta a punta 

2.4.               FESTIVAL NITS DE CINEMA ORIENTAL AVIC

El 26 de juliol, uns quants socis van anar a veure cinema oriental a Vic. Una experiència diferent per una nit d’estiu: fantàstic cinema oriental, menjar xinès i riures a dojo.

3.            SORTIDES DE CINEMA

 3.1.                 ANEM A VEURE .... CINEMA ESPANYOL

Les sortides dels divendres a veure cinema espanyol que s’han ampliat a iberoamericà i portuguès per les dificultats en trobar pel·lícules i sales de cinema adequades, s’han fet regularment. Les pel·lícules escollides han estat:

11 de febrer:.PRIMOS de Daniel Sánchez Arévalo
1 d’abril:  ¿PARA QUÉ SIRVE UN OSO? De Tom Fernanadez
10 de juny:  EL EXTRAÑO CASO DE ANGÉLICA.de Manoel de Oliveira
8 de juliol:  BLACKHORN. SIN DESTINO de Mateo Gil
30 de setembre:  NO HABRA PAZ PARA LOS MALVADOS de Enrique Urbizu
19 de desembre:  PEPE&RUBIANES  de Manuel Huerga.

Val a dir que des de que les  sessions que es van traslladar als divendres tenen força acceptació. L’assistència s’apropa a les 10 persones de mitjana.  

3.2.                 ELS DIMECRES AL VERDI

Les sessions del dimecres als Cinemes Verdi eren una novetat d’enguany. Malgrat l’interés de les pel·lícules escollides, l’assistència ha estat més aviat fluixa; potser a causa dia de la setmana escollit. La baixa afluència de públic (i de becqui@ns) al cinema els dies de cada dia, és un fenòmen prou conegut. En total, s’han fet quatre sessions

11 de maig:  EN UN MUNDO MEJOR de Susanne Bier
15 de juny:  HANNA de Joe Wright
20 de juliol:  WIN WIN de Tom MacCarthy
21 de setembre:  EL ÁRBOL DE LA VIDA  de Terrence Màlik

3.3.                 ELS DIUMENGES A LA FILMO

Es tracta també d’una nova activitat que va començar el passat l’estiu. Fins aquest moment, no ha assolit un gran èxit entre els/les becqui@ns. Tanmateix esperem que la estrena de la nova Filmoteca de Catalunya del Raval contribueixi a millorar-ne l’assistència; l’espai i la programació be s’ho mereixen. Les sessions proposades han estat:

24 de juliol.  POR QUIEN DOBLAN LAS CAMPANAS. De Sam Wood Un clàssic holywoodià protagonitzat per Gary Cooper i Ingrid Bergman

23 d’octubre. LE COEURS BRÛLÉS. De Ahmed el Maanoni. Pel·lícula que es projectava en el marc del Festival de cinema àrab i del mediterrani.

4.            EXPOSICIONS 

4.1          DAGUERRE ALCINEMATÒGRAF 

Un grup de 8 becqui@ns van visitar el 18 de juny,  al Frontó Colom -on  a finals del segle XIX hi havia l’estudi dels reputadíssims fotògrafs Napoleó- l’exposició Daguere al cinematògraf

L’estudi Napoleon va acollir la primera exhibició cinematogràfica d’un aparell Lumière a Catalunya i va convertir la capital catalana en una de les ciutats pioneres a Europa en la incorporació de la imatge en moviment com a espectacle popular. Entre els materials exposats, destaquen fotografies dels pioners del cinema català contemporani, programes de mà de les sessions de cinema, un aparell de projecció Lumière i imatges de l’estudi fotogràfic. 

Es tractava d’una exposició petita però força interessant, més encara en sentir les explicacions d’en Jordi Hernández, el comissari de la exposició, que ens va fer la visita guiada.

 Curiós també, veure les velles fotografies que s’havien fet in situ, barrejades enmig els aparells esportius i el públic en xandall propi de l’ús actual de les instal·lacions. 

5.            CELEBRACIONS

Com sempre, aquest tipus d’activitats són les que més socis atreuen. Serà pel premi del bingo?. Volem pensar que és perquè són moments en que ens retroben amb els amics amb més temps per parlar-hi relaxadament i compartir una afecció comuna

El 2011 es varem retrobar tres vegades: 

El 25 de novembre per celebrar el 8è ANIVERSARI del BEC sopant a La cullera del Boix. Festa i xerinola, faltaria més! 

El 7 de maig per l’ASSEMBLEA GENERAL, a la Casa Elizalde on vam repassar els comptes i les activitats de l’any anterior, vam parlar de futur  i vam escollir la nova Junta. Llavors el tó va esser més seriós. Tanmateix, acabada la feina, com ja és tradicional, vam anar a dinar tots plegats al CentFocs a xerrar i riure una mica.


Finalment, el 9 de juliol pel DINAR D’ESTIU. Aquest cop la trobada va esser, com fa ja alguns anys, a Can Martí, sota l’ombra dels arbres de Collserola. Allí, sota el cel blau de l’estiu mediterrani, l’ombra de la corrupció va arribar al BEC..(signe dels temps? símptoma d’integració en aquest nostre país?)
                       

6.            ORGANITZACIÓ

 6.1.                 COMISSIONS 

Les comissions no han funcionat tant bé com seria de desitjar. Continua l’activitat de les comissions tradicionals com la de comunicació, la de sortides, la de festes i aniversaris, o la d’activitats. La proposta de noves comissions de disseny i captació de socis pràcticament no s’han estrenat. No cal dir, que si hagués funcionat la de control, això no hagués passat. 

6.2.                 REUNIONS DE LA JUNTA 

Els primers divendres de cada mes ens hem vist a la Casa Elizalde per informar del treball de les comissions, per preparar les noves activitats i per qualsevol altre tema. L’assistència mitjana ha estat d’unes 6 persones. 

7.            COMUNICACIÓ

BECBLOG.- El blog del BEC manté informat de les projeccions i sortides als socis. La seva adreça és:


BECÀLBUM.- És l’arxiu fotogràfic del BEC a internet i  permet que totes les fotos siguin a l’abast dels socis. L’adreça és:


FACEBOOK.- La nostra finestra a les xarxes socials


CORREU ELECTRÒNIC.- Per comunicar-nos



                        

No hay comentarios: