5/03/2012

CICLE MIRADES DE DOCUMENTAL: EL JAPÓ



Tokyo-ga 1

El cineclub Barcelona espa decinema i La Casa Elizalde proposen tresdocumentals que s'acosten a la desconeguda riquesa cultural del Japó.  Dijous 19,30h C/Valencia 302. Entrada Gratuïta. 17. 31 DEMAIG I 14 DE JUNY.


Tokyo-Ga
Dijous 17 de maig a les 19.30h Direcció: Wim Wenders EUA-RFA  1985 / 92 min / VOSE
Wim Wenders s’acosta a l’univers creador i al paisatge vital de Yasujiro Ozu, un dels pilars fonamentals del cinema japonés. El realitzador alemany no es limita a reflectir allò que va inspirar Ozu sinó també a radiografiar un país en contínua metamorfosi.
37 stories



37 stories about leaving home

Dijous 31 de maig a les 19.30h
Direcció: Shelly Silver
EUA 1997/ 52 min / VOSE
Aquest film s’aproxima de manera singular a la vida de diverses dones japoneses, al viatge personal d’àvies, mares i filles en el seu particular viatge de la infantesa a l’edat adulta. Narra les seves experiències a l’entorn del fet de marxar de casa en el context dels enormes canvis socials esdevinguts al Japó en les darreres generacions.
Public blue

Public blue

Dijous 14 de juny a les 19.30h
Direcció: Anke Haarmann
Japó 2006 / 70 min / VOSE
Els parcs i el banc del riu Osaka estan plens de tendes o barracons amb teles blaves com a sostre. L’expressió “sense sostre” ni tan sols serveix per a donar una idea de la veritable situació d’aquests No-juku-sha, els acampats a la intempèrie. Aquest documental va néixer com a resposta al seu imminent desallotjament.

No hay comentarios: