10/18/2017

Cicle Mirades de documental: Entre reixes. Presons a judici


ENTRE REIXES. PRESONS A JUDICI 

Que és la llibertat? Un concepte complex del que en parlem sovint i, tanmateix, ens costa de definir. Una d'aquelles coses que, inversemblantment, valorem millor quan no en tenim. Potser per això, resulta especialment interessant saber que en pensen els que estan "entre reixes"
Aquest cicle documental ens aproxima al món dels que no gaudeixen de la llibertat quotidiana de fer el que volen perquè estan atrapats en el sistema judicial. Un sistema que idealment, serveix a la justícia i a la pau social, però que en la realitat, s'aplica de maneres molt diferents i amb resultats dispars. Al llarg dels 3 documentals que presentem, coneixerem 3 sistemes judicials, en 3 països, i veurem persones en 3 estadis diferents del sistema. Entrarem amb ells i elles a dins de les presons i coneixerem les seves experiències i opinions.
Tot plegat, amb l'objecte d’aprofundir una mica més en els conceptes de llibertat i justícia.
Totes les sessions a les 19,30h. Entrada gratuïta. S'ha de reservar amb antel·lació

24 d'octubre 2017

MI VIDA DENTRO

Dirigida per Lucía Gajá
Mèxic / 2007 / 120 min / VOSE
Documental que en base a les tragèdies pròpies de la immigració “il·legal”, va més enllà i aconsegueix abordar temes de molta més complexitat. Ens conta l’historia de Rosa Jiménez, la peripècia personal que acaba per portar-la a la presó, també les interioritats del sistema judicial americà i els seus arrelats prejudicis culturals i en conjunt, ens posa front al dilema moral de la culpabilitat, o no, del acusat.



31 d'octubre 2017

ADENTRO

Dirigida per Pau Coll
Barcelona / 2017 / 60 min / VOE
A la presó de joves de Catalunya hi viuen uns 300 nois entre 18 i 23 anys. Cinc d’ells van agafar una càmera al llarg de tot un any, per narrar com és la vida entre els murs de la presó. El resultat ens ofereix una mirada especialment directa i honesta de l’interior de la presó i del esdevenir quotidià dels joves presoners. Una llarga i interessant conversa sobre el temps que passa, la vida i la mort i sobretot, sobre la llibertat.




7 de novembre 2017

SECOND CHANCE

Dirigida per Gabriel González Andrío
U K, Espanya, Suècia / 2017 / 53 min / VOSE
Suècia disposa excepcionalment d’un sistema penitenciari on prima el principi de reinserció. Sense ser l’ideal –cap sistema punitiu ho és–certament constitueix un exemple a seguir per a la resta de països. En aquest documental, la Sara i el Jacob, dos ex-convictes, ens expliquen el seu funcionament i principis, des de la pròpia experiència. Una lliçó per aprendre.


Coorganitzat per: Barcelona Espai de Cinema (BEC) i La Casa Elizalde
A les sessions hi haurà una presentació a càrrec del director/ra del documental o be de persones coneixedores del tema i, un col·loqui posterior moderat per membres del BEC. 19,30h. Entrada gratuïta. S'ha de reservar amb antel·lació per mail directament a La Casa Elizalde

No hay comentarios: