8/30/2016

CICLE MIRADES. Col·laboració amb la Mostra de cinema àrab i del mediterrani. 4, 11 i 25 d'octubre 2016


Amb la col·laboració de la Mostra de Cinema Àrab i del Mediterrani de Catalunya que es celebrarà del 8 al 13 de Novembre 2016, aquest cicle Mirades recupera algunes "perles" que han passat pel festival en edicions anteriors i que tenen un valor estimable per a conèixer la realitat del món àrab contmporani. Palestina, Egipte i el Liban són a l'epicentre dels canvis que afecten la regió i aquests documentals, acompanyats per experts que debatran amb el públic, ens falilitaran una millor comprehensió del món àrab a aquella regió. 

Totes les sessions a les 19,30h. Entrada Gratuïta. Casa Elizalde. C/València 302. Projeccions amb debat.

4 d'octubre 2016

SOTA EL CEL
Under the sky

Presentada per un membre de Sodepau

Dirigida per Ramzi Maqdisi. Palestina- 2012- 45 min- VOSC. Format: DVD

La pel.lícula explica dues històries de vida reals. La de dos homes que viuen just sota el cel de Jerusalem, com a botó de mostra de com pot arribar a ser de complica da la vida dels palestins en aquesta ciutat.

Ramzi Maqdisi
Nascut a Jerusalem, Palestina, comença els seus estudis a l’escola d’arts dramàtiques de Tel Aviv el 1997 i s’hi gradua tres anys més tard. Comença la seva carrera professional com actor al Teatre Nacional Palestí (2000-2005) i en altres teatres com Al Rahala, Al Jawal i el Nordic Black Theatre d’ Oslo. Va actuar, entre d’altres, en obres com: Searching Handalah, One for the Road, Abu Munir Abed Raboh, Eyes That Can See, Al Sultan Al Aneed wa Al Ha dad Asaid i Mahmoud Darwish’s Jidariyya. El 2005 rep una beca de la A.M Qattan Foundation per continuar els seus estudis de teatre a la Universitat de Barcelona. Durant aquella època va escriure l’obra de teatre “Maduresa” finançada per l’Ajuntament de Barcelona i Quds Art Theatre. També ha tingut una àmplia experiència en festivals internacionals com per exem ple al Théâtre des Bouffes du Nord de Peter Brook (París) o al Festival de Teatre Intercultural de Tortosa. Poc temps després inicia els seus estudis de direcció cinematogràfica al Centre d’estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC) on va escriure el seu primer documental ( Darrera el Mur) i alguns curt-metratges (Mirage, Year of Losses). Encara amb “Bajo el cielo”


11 d'octubre 2016


UN MÓN QUE NO ÉS EL NOSTRE
Alam laysa lana

Presentada per un membre de Sodepau

Dirigida per Mahdi Fleifel, - Liban/Palestina - 2013 - 93 min. - VOSC - Format: DVD

Un món que no és el nostre és un retrat íntim, sovint humorístic, de tres generacions a l’exili al camp de re fugiats d’Ein El-Helweh, al sud del Líban. A partir d’una gran quantitat de documents personals, arxius familiars, i filmacions històriques, la pel · lícula és un estudi sensible sobre el sentit de pertinença, l’amistat i la família. Filma da durant més de vint anys per diferents membres de la mateixa família, Un món que no és el nostre, és més que un retrat familiar; és un intent per preservar el que s’està oblidant i subratllar el que no hauria de ser mai esborrat de la memòria col.lectiva

Mahdi Fleifel
Encara que va néixer Dubai i créixer a Dinamarca, Mahdi sempre ha sentit que Ein el-Helweh era casa seva. Quan tornava després de passar-hi les vacances d’estiu, es veia incapaç d’explicar als seus companys a quina mena de lloc havia anat. Això li va generar una neces sitat compulsiva d’explicar històries sobre la família i amics que havia deixat al camp.
Amb els anys va heredar del seu pare l’obsessió per a gravar-ho tot. A través de la càmera, Mahdi troba que pot posar el camp en el seu context, i entendre millor les vides d’aquells que hi viuen. Filmar és assegurar la seva identitat i la memòria del lloc d’on prové.
Un món que no és el nostre ha estat premiada en nombrosos festivals, com els d’Abu Dhabi, Berlinale, The Cinema Days of Beirut, Fidadoc, entre molts d’altres.


25 d'octubre 2016

PROHIBIDO
Mamnou

Presentada per un membre de Sodepau

Dirigida per Amal Ramsis - Egipte - 2011 - 67 min. - VOSE - Format: DVD

Tres mesos abans de la revolució egípcia de gener de 2011, l’autora d’aquest documental va caminar tota sola pels carrers d’El Caire amb la seva càmera, filmant d’amagat, ocultant-se de la policia i buscant refugi en cases d’amics. El film testimonia l’Egipte anterior a la re volució i analitza el significat de la paraula «prohibit». Les respostes a moltes preguntes arriben amb la revolució, que va coincidir amb el darrer dia de muntatge del film.

Amal Ramsis
Llicenciada en Dret per la Universitat de Ain Shams, el Caire, durant una temporada va tre ballar com a advocada. El 1992 va col·laborar en la fundació del Centre d’Estudis de la Dona Ma’an” a Egipte que estudiava la història de la dona egípcia i analitzava la seva situació en la societat, sobretot al mercat laboral. En 2002 va rebre una beca del Ministeri d’Afers exteriors Español per estudiar Direcció Cinematogràfica a l’Escola de cinema “Séptima Ars”, estudis que va finalitzar en 2005. A partir del 2003 escriu habitualment articles en diferents revistes entre elles la revista del Comitè de Solidaritat amb la Causa Àrab (CSCA).

El cicle està coorganitzat per La casa Elizalde i el cineclub Barcelona espai de cinema

No hay comentarios: