9/21/2018

Cicle Mirades de documental. Mostra de Cinema Àrab i del Mediterrani.

La Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya torna a col·laborar amb el cineclub Barcelona Espai de cinema i la Casa Elizalde en la nova edició del cicle Mirades.
Els tres documentals escollits ens portaran a conèixer realitats que segur que no ens deixaran indiferents. I la mirada dels seus creadors ens ajudarà a trencar estereotips i prejudicis. Viatjarem a una plaça davant un cinema a Argel, entrarem en una agència de contractació de servei domèstic al Líban i, a Bèlgica, acompanyarem un grup de dones magribines en el seu temps d’oci
 

Cadascú la seva criada

Dia: 25 de setembre de 2018
Hora: 19:30
Espai: Sala d’Actes
Mirades. Cinema Àrab
Cadascú la seva criada (Makdhoumin)Maher Abi Samra
Líban | 2016 | 67 min | VOSC
El treball domèstic representa un mercat real al Líban, segmentat segons els orígens nacionals i ètnics de les treballadores i que transforma el qui les contracta en amo i les treballadores en propietat del seu ‘senyor’. Zein és comercial en una agència de ‘domèstiques’ al Líban. Fa venir dones d’Àfrica i Àsia per treballar en famílies libaneses i ajuda els seus clients a escollir d’un catàleg la dona  que respondrà millor a les seves necessitats Ell decideix obrir-nos la seva agència per a nosaltres.

Sense cinema

Dia: 2 d'octubre de 2018
Hora: 19:30
Espai: Sala d’Actes
Mirades. Cinema àrab
Sense cinema (Bla cinima)Lamine Ammar-KhodjaAlgèria, França | 2014 | 82 min | VOSC
Acampat davant d’una sala de cinema recentment renovada però totalment deserta, un cineasta aborda la gent al carrer per parlar-hi de cinema. D’aquests diàlegs espontanis i situacions improvisades sorgeix una realitat algeriana. La pel·lícula dibuixa un retrat vívid de la ciutat i ofereix un reflex en filigrana sobre el lloc del cinema a Algèria.

Paciència, paciència. Tu aniràs al paradís!

Dia: 9 d'octubre de 2018
Hora: 19:30
Espai: Sala d’Actes
Mirades. Cinema Àrab
Paciènica, paciència. Tu aniràs al paradís! (Patience, patience. Tu iras au Paradís!)
Hadja Lahbib
Bèlgica | 2014 | 85 min | VOSC
Als anys 60, milers de nord-africans van emigrar a Bèlgica per treballar, entre ells hi havia moltes dones que van deixar-ho tot enrere per seguir els seus marits cap a un país desconegut. “Paciència, paciència. Tu aniràs al paradís!” és el que se’ls diu repetidament per animar-les a suportar la vida sense queixar-se. Quinze anys més tard, algunes d’elles assaboreixen l’emancipació. Resulten ser unes dones divertides, afectuoses i amb una gran capacitat per riure’s desinhibidament d’elles mateixes.


No hay comentarios: