3/06/2016

CICLE DOCUMENTAL MIRADES DOCUMENTAL I EDUCACIÓ. 3,17 i 31 de maig


Tres documentals que ens acosten a diferents aspectes relacionats amb l’educació. Començarem amb un dels grans èxits de la temporada, el documental “Camino a la escuela” on les ganes d’aprendre superen les dificultats d’anar a l’escola. Seguirem amb el documental català “Han bombardejat una escola” i finalitzarem amb el documental sobre filosofia i educació “Solo es el principio”.

Totes les sessions són gratuïtes i comencen a les 19,30h. 
LA CASA ELIZALDE. C/VALÈNCIA 302

3 de maig 2016

CAMINO A LA ESCUELA

2013. 75 min. França. Direcció Pascal Plisson

Un documental que narra la història real i extraordinària de quatre nens, herois quotidians -Jackson, Carlitos, Zahira i Samuel- que han de enfrontar-se diàriament amb una multitud d'adversitats i perills per arribar a l'escola. Aquests nens viuen en quatre punts molt distants de la terra, però comparteixen les mateixes ganes d'aprendre i són conscients que només l'educació els obrirà les portes a un futur millor.


17 de maig 2016

HAN BOMBARDEJAT UNA ESCOLA

2010. 25 min. Catalunya. Direcció: Anna Morejón, Sandra Olsina i Mireia Corbera
Amb la presència de les realitzadores

Han bombardejat una escola és un documental dirigit per Mireia Corbera, Sandra Olsina i Anna Morejón. Explica, a través de les vivències d’antigues i antics alumnes, la història de l’Escola del Mar i el que va suposar la seva destrucció, originada per un bombardeig de l’aviació franquista el gener de 1938. L’escola, inaugurada el 1922, va ser creada per l’arquitecte Josep Goday i dirigida pel pedagog Pere Vergés. La qualitat i l’originalitat de la seva proposta pedagògica la va convertir en una referència mundial en el camp de l’educació.

31 de maig 2016

SOLO ES EL PRINCIPIO

2012. 98 minuts. França. Direcció: Pierre Barougier, Jean-Pierre Pozzi

“Solo es el principio” és una pel·lícula documental sobre classes de Filosofia per a Nens, captada amb calidesa i sensibilitat, en la senda de “Ser i tener” de Nicolas Philibert, que promou a la reflexió sobre la nostra capacitat ètica, social i humana, i sobre la importància d'una bona educació des de la infància.

No hay comentarios: