4/20/2015

CICLE MIRADES DE DOCUMENTAL. "HISTÒRIES DE SUPERACIÓ". ABRIL-MAIG 2015

Històries de superació
Els documentals moltes vegades ens apropen a vides anònimes de persones que s’enfronten dia a dia a circumstàncies difícils però que, amb tenacitat, aconsegueixen superar.
Aquest nou cicle del Mirades ens ensenyarà que els límits són més mentals que físics, que es poden trencar tradicions mil·lenàries per millorar les condicions de vida o que es pot lluitar contra prejudicis molt arrelats.
Totes les projeccions a la Casa Elizalde (C/Valéncia 302) Entrada Gratuïta. 18,30h

MÓN PETIT

21 d’abril

Direcció: Marcel Barrena
Espanya, 2012 / 83 min / VOC

L’Albert és un jove de vint anys que té un somni: viatjar al punt del món més allunyat de casa seva, a Nova Zelanda.
L’Anna, la seva parella, decideix compartir amb ell aquest camí... res d’extraordinari, si no fos perquè ell  va amb cadira de rodes i ambdós surten de casa amb només 20 euros.
Una meravellosa història sobre l’alegria de viure i una reflexió optimista sobre els límits.

ITHEMBA

5 de maig

Direcció Elinor Burkett
Zimbàbue,  2010 / 72 min / VOSE

Història de la banda musical Liyana, un grup format per vuit músics zimbabuesos amb discapacitats físiques en un país on la seva condició molt sovint és vista com una maledicció.
El documental segueix aquests vuit joves per una gira a través de tot Zimbàbue, a l’interior d’una Àfrica rarament vista pels foranis, on la tradició no és necessàriament amable amb els més desafortunats.
Un cant a la vida necessari en què la música i el sentit de l’humor dels protagonistes es converteixen en les armes més fortes per lluitar contra les tensions i les dificultats d’un país en crisi.

RAFEA I EL SOL

19 de maig

Direcció: Jehane Noujaim, Mona Eldaief
Estats Units, 2012 / 76min / VOSE


Rafea és una dona analfabeta beduïna que viu amb les seves quatre filles en un dels pobles més pobres del desert de Jordània, a la frontera amb l’Iraq. Li ofereixen l’oportunitat de viatjar a l’Índia per assistir al programa del Barefoot College, en què dones analfabetes de tot el món es formen durant sis mesos per ser enginyeres solars. Si ho aconsegueix, podrà electrificar el seu poble, formar altres enginyers i mantenir les seves filles. Serà un viatge difícil per a Rafea, però el seu repte més gran serà trencar amb la mentalitat tradicional beduïna arrelada al fet que el lloc d’una dona és a casa, per servir el seu marit.

No hay comentarios: