7/23/2014

Nits de Cinema Oriental a Vic

L’Orient està a un pas de Barcelona i s’hi arriba en tren.

Un grup de becqui@ns ens hem trobat per anar a Vic. En baixar a l’estacio, una bafarada d’aire tropical ens deixa clar que hem arribat al lloc indicat. Camí de la plaça, resseguint curosament les ombres, ens creuem amb un grup de noies amb sari. Vaja, ara si que es segur! Som a l’orient!!

Quan arribem al Cinema Vigatà hi ha un ambient de cine, un grup de fans es fan fotos amb el director i els actors de la darrera pel·lícula. Han vingut de lluny, van molt elegants i semblen encantats dels flaixos i el rebombori. Dins la sala –immensa i amb un aire tot antic malgrat la moderníssima pantalla- comença una altra pel·lícula. Es una ficció que barreja el gore amb l’humor més esbojarrat i poc a poc ens deixem abduir per aquest estranys fantasmes tailandesos.

Al vespre, mentre sopem un picnic de dhal i pollastre al curri, gaudim del cinema a la fresca. Son les aventures d’uns joves indis que tenen un circ. Son lladres bons i aconsegueixen enfonsar un banc i uns banquers més dolents que la tinya. Aplaudim a rabiar. Si fos així en el mon real...

Després, de nou al Cinema Vigatà, a la sessió golfa, ens submergim en una Barcelona estranya plena de ninjas, herois que lluiten contra les injustícies del mon pel mig de la plaça Catalunya i belleses orientals que venen d’Erasmus a un palauet de Pedralbes. Sona el “borriquito como tu.. tururu!!” i tot el cine acaba corejant-lo. Tot es surreal i fascinant!!

Estem a Vic. O era Bic? Perquè això és.... Bolliwood!!!

No hay comentarios: