5/22/2014

MAIG: TEMPS DE FLORS, DONES I CINEMA


El dissabte 10 de maig, coincidint amb la celebració de la 59a edició del Temps de Flors, varem organitzar una visita al Museu del Cinema de Girona. Fins al primer de juny, el Museu allotja una petita – però interessant- instal·lació sobre La dimensió poc coneguda. Pioneres del cinema.

Es tracta de quatre documentals on, en base al muntatge de seqüències procedents de films de l’època (en que hi participen aquestes pioneres) es parla dels principals rols que van desenvolupar les dones en els inicis de la indústria del cinema: directores, muntadores, guionistes i actrius. Els 4 assaigs audiovisuals son un projecte d'investigació de caràcter educatiu, creatiu i divulgatiu realitzat per altres 2 dones, Íngrid Guardiola i Marta Sureda.

A més, varem veure un documental sobre les tasques de preparació de l’exposició floral de l’any anterior i varem gaudir d’una bona passejada pel Temps de Flors d’enguany. Un matí assolellat i agradable, amunt i avall de la ciutat, contemplant els esplèndids muntatges florals dels seus patis, jardins i carrers, i una tarda reposada veient documentals i aprenent coses sobre el cinema.

No hay comentarios: