4/29/2014

CICLE MIRADES DE DOCUMENTAL. "DOCUMENTAL I HISTÒRIA" JUNY 2014



Dimarts a les 19.30 h. La Casa Elizalde. Carrer València 302. Entrada Gratuïta


Documental i Historia
El documental, des del seu inici, es va convertir en eina privilegiada per retratar processos històrics, esdeveniments o retrats de figures cabdals de la història de la humanitat. Aquests documentals ens proposaran una aproximació diferent i fins i tot polèmica a alguns fets cabdals de la història del segle XX.

3 de juny

The act of killing

Direcció: Joshua Oppenheimer, Christine Cynn
Dinamarca, 2012 / 115 min / VOSE

Després del cop d’estat militar de 1965, el general Suharto va ocupar el poder a Indonèsia. A continuació va arribar el genocidi: milers de comunistes, reals o presumptes, van ser assassinats pels esquadrons de la mort. Unes dècades després, el passat continua viu i un relat es perpetua.
Nominat a l’Oscar al millor documental 2013



10 de juny

Cooking History

Direcció: Peter Kerekes
Àustria, 2009 / 88 min / VOSE

Tot i que els llibres de text mai els mencionen, els xefs militars han estat determinants en el curs de la història i les necessitats quotidianes de milers d’estómacs armats han influït en victòries i derrotes. Cooking history és un retrat d’aquests xefs d’arreu d’Europa que serviren a diferents exèrcits i foren testimonis de les guerres europees al segle XX. 






 

17 de juny

El retratista

Direcció: Alberto Bougleux i Sergi Bernal (idea original i investigacions)

Espanya, 2014 / 52 min / VOSE


Presència i debat posterior amb la presència del s realitzadors
 
Tres espais: Bañuelos de Bureba, un poblet de Burgos, Mont-roig del Camp i Mèxic. Tres temps: passat, present i futur. Dos lligams: la memòria històrica i l'educació. Un personatge: Antoni Benaiges, mestre republicà afusellat i soterrat a una fossa comuna.

1 comentario:

Anónimo dijo...

hola una pregunta, las peliculas son con subtitulos en catalan, español? gracias