10/08/2010

Viatge a CINESPAÑA, Festival de cinema de Toulouse. Setembre 2010

Toulouse, “la ville en rose”

Enguany ens hem estrenat en el Festival Cinespaña de Toulouse, i ens ha agradat!! Us en fem cinc cèntims...

Toulouse es una ciutat magnifica plena de gen jove (te més de 100.000 universitaris) i de vida cultural. Passejant pels carrers del centre, deseguida varem descobrir un munt de cartells anunciant activitats: “Le printemps de setembre”, “La novela-Festival des savoirs partagés”, “Toulouse les Orgues”, “Festival Occitain”, “Cinespaña”,... i això nomes al setembre!!

Però Toulouse es també, per tots els espanyols, la ciutat de l’exili. El lloc que ha acollit una part de la diàspora provocada per la guerra civil. Un lloc on l’espanyol es una llengua familiar i sentir-la parlar no es un fet estrany. El Festival Cinespaña neix en aquest context, impulsat per “espanyols” i per a “espanyols” residents. Tanmateix no es el festival de l’enyorança, es –sobretot- una mostra del cine espanyol actual en les seves diferents vessants: ficció, documental i curts, amb un toc lleuger de nostàlgia i cine més antic. I us haig de dir que el nostre cine fa patxoca vist des de fora!

Perquè us en feu una idea, us contem el que varem veure: “Gordos” de Manuel Sánchez Arévalo (2009), “La mujer sin piano” de Javier Rebollo, “La vida que te espera” de Manuel Gutierrez Aragón (2004), “La caza” de Carlos Saura (1977) i una petita competició de curtmetratges. I el mateix dia també feien: “Habitación en Roma” de Julio Medem (2010), “La vida empeza hoy” de Laura Mañá (2009) o “Acción mutante” de l’Álex de la Iglesia (1992). Ah!! I la convidada d’honor era l’Angela Molina.

Gens malament, no us sembla?

Aixi que ja ho sabeu: per veure cinema espanyol.... cap a Toulouse!!

Les “becquianes” viatgeres
Octubre 2010

No hay comentarios: