5/02/2018

Cicle Mirades de Documental. "Vides filmades""

VIDES FILMADES
L'edició del MIRADES d'aquesta primavera 2018 la dediquem als dietaris filmats. El diari filmat és una expressió artística on l'autor reflexa de manera lliure i personal la realitat, reinterpretant-la de vegades o inclús, directament inventant-se-la. Tres propostes dels cineates José Luis Guerin, Jonas Mekas i León Siminiani  on la “realitat capturada” amb les seves càmeres va més enllà d'un diari filmat per convertir-se en una reflexió sobre com vida i cinema poden esdevenir una mateixa cosa.
Dimarts 8 de maig a les 19.00 h Presentació del cicle Vides Filmades a càrrec d'Òscar Pérez

Tren de sombras

Dia: 8 de maig de 2018
Hora: 19.00 h
Espai: Sala d’Actes

Un treball sobre la imatge cinematogràfica
Direcció: José Luis Guerin
Espanya | 1996 | 88 min | V/S
A la matinada del 8 de novembre de 1930, l’advocat parisenc i cineasta amateur Fleury surt a la recerca de la llum perfecta per acabar una filmació sobre els paisatges a l’entorn el llac Le Thuit (Alta Normandia). Aquell mateix dia, l’advocat mor en estranyes circumstàncies. Indagació poètica i cinèfila entorn la imatge cinematogràfica.
19.00 h Presentació del cicle ‘Mirades. Vides filmades’
A càrrec d’Òscar Pérez, cineasta i professor del Màster de documental de creació a la Universitat Pompeu Fabra.

Reminiscencias de un viaje a Lituania

Dia: 22 de maig de 2018
Hora: 19.30 h
Espai: Sala d’Actes

Un film sobre l'exili i l'experiència de viure a l'estranger
Direcció: Jonas Mekas
Àustria, Alemanya, Lituània, EUA, Rússia |1972 | 82 min | VOSE
Al 1972, Jonas i Adolfas Mekas tornen a Lituània per visitar la seva família per primera vegada des que van emigrar a Amèrica quan tenien 27 anys. El film dietari, dividit en tres parts, explora les relacions entre residència, exili i l’experiència de viure en un país estranger.
Jonas Mekas és una de les figures principals de l’avantguarda cinematográfica nord-americana o, com ell mateix ho bateja a finals dels anys cinquanta, del New American Cinema.

Mapa

Dia: 5 de juny de 2018
Hora: 19.30 h

Un diari filmat i ple referències vitals
Direcció: León Siminiani
Espanya | 2012 | 85 min | VOE
Al jove cineasta León Siminiani l’acomiaden de la feina on treballa a la televisió. Reprèn el seu somni de fer cinema i viatja a l’Índia per fer el seu primer llargmetratge. Allà descobreix que la seva recerca és més aviat una fugida.
Mapa és un diari filmat ple de referències cinematogràfiques i moments vitals del director.