1/03/2017

Del 18 al 27 de gener arriba el MIRADOCS

7a EDICIÓ. DEL 18 AL 27 DE GENER 2017
La casa Elizalde (C/València 302), 19,30h. Entrada gratuïta



Com cada gener arriba a la Casa Elizalde la Mostra de Documental MIRADOCS17

El Miradocs 2017, ja prou consolidat després de set edicions, vol mantenir la seva línia i continuar sent un referent del panorama documental de la nostra ciutat. Una finestra oberta sobre Barcelona per a tots aquells que la vulguin conèixer una mica millor copsant a través de les seves imatges les pulsions de la ciutat.

En acabar les projeccions públic i realitzadors tindran l'oportunitat d'intercanviar opinions en un col·loqui posterior.
MIRADOCS 2017 comença el seu viatge amb la sessió proposada per Barcelona Espai de Cinema: A LA PUTA STRASSE. 2º ACTO que ens endinsarà en la bohèmia barcelonina de la manera més genuïna amb un dels seus referents culturals més potents: el ja desaparegut bar 2ª Acto. Seguirem amb les sessions dedicades a mostrar la producció documental de diferents escoles de la ciutat (o vinculades a ella). En la primera setmana l'ESCAC i l'ECIB deixaran veure el seu caràcter més social amb quatre propostes molt interessants que van des de la mirada cap a un passat lluent i desaparegut, el present d'un nen ucraïnès preparant-se per a un futur millor, uns manters sota una perspectiva més creativa i l'imaginari creat al voltant d'una figura desapareguda. Quatre vides, quatre temes ben diferents. El Màster de Documental Creatiu de la UAB, en la segona setmana, conclourà les propostes de les escoles de cinema amb tres curts que a ben segur estaran a l'avantguarda de l'expressió cinematogràfica.

No ens podem oblidar de l'oportunitat que el Miradocs dóna a entitats de caire més social per a donar-se a conèixer a través del seus treballs audiovisuals. ElCol·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya (CEESC) va crear la comunitat RETINES, una web oberta on tenen cabuda diferents propostes audiovisuals. Projectarem el treballs millor valorats d'aquesta xarxa inclosos en el Premi Retines 2016.

En “El documental preferit de...” Neús Ballúsrecordarà la figura de Joaquim Jordà com a mestre de mestres amb la projecció posterior de la pel·lículaMÉS ENLLÀ DEL MIRALL i en la classe magistral comptarem amb la muntadora Núria Esquerra que ens parlarà de l'escriptura de la pel·lícula en el muntatge.

Per acabar i arrodonir la selecció de documental d'enguany donarem el premi Miquel Porter i Moix al millor treball (d'escoles) projectat durant la Mostra. El premi està patrocinat per l'Associació d'Amics d'en Miquel Porter i Moix i per la Federació catalana de cineclubs i serà atorgat per un jurat de cineclubistes catalans.

No hay comentarios: