2/20/2013

CICLE MIRADES DE DOCUMENTAL. "HOLLYWOOD: ANADA I TORNADA"

CICLE MIRADES: El cicle Mirades de documental està organitzat conjuntament per La Casa Elizalde i el Cineclub Barcelona Espai de Cinema.

Tres realitzadors catalans analitzen en els films del cicle MIRADES les relacions que Hollywood ha mantingut amb Espanya. Des del paper dels actors espanyols en les versions dobles del Hollywood dels anys 30, passant per com va veure la fàbrica de somnis la història política espanyola des de la guerra civil fins al franquisme. Per finalitzar podrem veure la relació que va tenir una estrella com Ava Gardner amb Espanya. Amb la presència dels realitzadors (Isaki Lacuesta pr confirmar)

Totes les sessions a La casa Elizalde a les 19,30h. C/València 302. Entrada Gratuïta. 9, 23 de maig i 6 de juny




9 de maig 2013
Hollywood talkies
Any 2011. Durada: 61'. VO anglès subtítuls en català

Amb la presència dels realitzadors Mia Ribot i Òscar Pérez. Al final de la sessió podrem veure algunes seqüències de les versions dobles realitzades a Hollywood amb actors espanyols i comentades pels realitzadors de “Hollywood talkies”

Fitxa tècnica: Veus: jeff Espinoza; Productor: Óscar Pérez Lluís Miñarro; Productor delegat: Jordi Balló; Productor executiu: Jordi Ambrós; Director: Óscar Pérez Mia de Ribot; Guió: Óscar Pérez Mia de Ribot; Direcció de fotografia: Mia de Ribot; Muntatge: Óscar Pérez Mia de Ribot; Direcció de so: Oriol Cuspineda; Disseny de so: Oriol Cuspineda; So directe: Oriol Cuspineda

Sinopsis: En plena decada dels setanta, l´Alvaro Armero, investigador i mitóman, viatja a Amèrica, gràcies a una beca de la Fundación March. L'acompanya la seva còmplice i esposa, Rosa Bellis. Durant dos anys, la jove parella viu a Hollywood, ciutat on conceben a la seva única filla: lAngeles. L´Alvaro passa tot el seu temps investigant un dels temes més fabulosos i desconeguts de la història del cine: les versions hispanes a Hollywood dels anys 30. L'Alvaro visita i entrevista als supervivents que van protagonitzar aquelles pel.lícules, mentre la seva dona immortalitza amb la camèra fotogràfica les trobades del jove amb les antigues estrelles. En tornar a Espanya, després de publicar ''Españoles en Hollywood. Una aventura Americana'', la vida de l´Alvaro va fer un terrible gir. Es va divorciar de la seva dona i va abandonar la carrera.



23 de maig
Hollywood contra Franco
Any 2008. Durada: 92'. VOSC

Amb la presència del realitzador, l'Oriol Porta

Fitxa tècnica: Actors: Dan Bessie Susan Sarandon Walter Bernstein Arthur Laurents Moe Fishman; Productor executiu: Oriol Porta; Director: Oriol Porta; Guió: Oriol Porta Llorenç Soler Isabel Andrés; Música original: Carles Pedragosa; Direcció de fotografia: David García; Muntatge: David Gutiérrez Camps; Direcció de producció: Lisa Berger Cristina Mora; Direcció de so: Javier García

Sinopsis: Hollywood contra Franco aprofundeix en l'impacte que la Guerra Civil espanyola i el franquisme van tenir en el cinema d'EUA de l'època, a través de testimonis com els de Susan Sarandon i prenent com a fil conductor la història del guionista de Nova York Alvah Bessie, que va lluitar a Espanya durant la Guerra Civil amb les Brigades Internacionals.


6 de juny 2013
La noche que no acaba
Any 2010. Durada: 80'. VOC
Basada en el llibre ''Beberse la vida: Ava Gardner en España” de Marcos Ordóñez

Fitxa tècnica: Actors: Lucía Bosé Paco Miranda; Productor executiu: Rafael Portela Domingo Corral; Director: Isaki Lacuesta; Guió: Isaki Lacuesta Isabel Campo; Direcció de fotografia: Diego Dussel; Muntatge: Diana Toucedo

Sinopsis: Com molts actors, Ava Gardner odiava veure les seves pel·lícules. Deia que la dona de la pantalla no era ella. Peró totes les pel·lícules conten dos relats: l'argument i la història dels cossos filmats. Aquesta pel·lícula explica el que va succeir entre dues imatges: un primer pla de Pandora i un primer plan de Harén, el primer i l'últim que Ava rodà a Espanya. Segurament, Ava pensaria que cap d'aquestes dues dones es semblava per res a ella mateixa.

No hay comentarios: